BUKTI SY BUAT SIDE INCOME DENGAN JAWAB SOALAN SURVEY ! INI BUKAN SCAMMER


(sumber google)

Assalam dan salam sejahtera ! Setelah sekian lama hamba tak menaip di ruang maya ni akhirnya tulis juga.. Tujuan nak sharing je pon.. ahahaha. tengok tajuk atas sure korang tau punye..

Baiklah, sekarang macam macam ara nak jana side income. ada cara mudah n ada cara senang. tapi adakah semua tu betul ? takut tersalah kena scam nnty.. 

ketahuilah bahawa ciri ciri scammer ni hampa kena bayar dahulu baru untuk langkah seterusnya. tu confirm scammer. jadi yg ana nak share ni scammer ? ternyata tak ! sebab ana akan bg bukti bukti yg relevan.. benda ni ana dah tahu lama cuma yelah tak proceed next process iaitu kuarkan duit..

okay benda ana nak stolly molly ni ialah tentang ipanel malaysia. act dowang ni byk cawangan. luar n dalam negara. so syarikat dowan menyediakan soalan soalan survey untuk kita jawab. setiap masa diperuntukkan dalam 8 hingga 30 minit. tgk soklan la. so 1 soklan survey ada point n mata. tengok la point dalam 100 lebih ke 400 lebih. tengok topik. 

So nak join benda ni , korang register free shaja !! saya ulang free okay. x perlu bayar.. pastu jawab jela soklan soklan survey dia and kumpul point. sedikit tips nk share. kalau korang jawan soklan survey point dalam 400pts. korang jgn jwb dlm 1 saat je.. means jgn klik cepat take time. kalau tak korang akan dikeluarkan dari jawab survey n mata akan diberikan dlm 1 point ke 7 point ke.. camtu.. 

so dah kumpul mata point sume sure la korang nk withdraw kan. so nak withdraw kena ada acc paypal.com okay. jgn risau nak buat paypal pon free shj.. pastu redeem jela point korang tu.. 

so nk redeem point adakah kite kene byr dulu sekian jumlah br boleh redem ? nope takde langsung ! that is why ana ckp ini bukan scammer..  yg penat cuma masa jela. korang cm bosan sket tp itula.. nk buat duit kan bukan senang.. so ini bukti acc paypal ana dorang da byr.. 


ini bukti ss dari account paypal ana. tengok dowang byr duit in usd pulak tu. 
alhamdulillah.. 


bukti duit masuk dalam acc bnk sy.. :)

jadi kalau berminat boleh klik link di bawah and register. jgn risau semua freee x berbayar just kumpul point. cukup point redeem macam sy :)


pss : rmi pm ana kt fb cmne nk register acc paypal. korang register biasa shj mcm fb. tp nk more detail try google. x fhm lg haa br tnye ana okay... 

Sebenarnya Aku Bukan Blogger (SABB)

Assalamualaikum da Salam Sejahtera,

Dah lama aku tak menaip di ruangan blog. Bahkan post post yang lepas aku dah delete. Sebab apa ? Entah mugkin aku nak hilangkan kisah yang lalu dan buat sesuatu yang baru. Ye la tu Ana oi. Propa je. Hahahaha

Zaman aku start serious main blog ni adalah masa aku usia dalam 16 tahun. Then aku on off on off. Sebab aku malas and also kekangan masa. Sebab belajarkan. Hehehe. Tapi skang pun aku tak la tua mana pun. Masih lagi usia 20an.

To be honest la, masa zaman aku aktif blog ni, aku rasa masa itu adalah zaman meriah para blogger. Maksudnya, para blogger ni sume aktif. Join itu ini, blogwalking la n macam macam lagi. Tapi itulah, trend hanya trend. Tak kekal lama. Siapa yang hardcore je boleh teruskan. Pada siapa yang macam aku ni, sekejap jela kot. Tapi serious kalau buat betul betul, dengan aktif blog sahaja, kau boleh generate income.

Actually aku persoalkan apa tujuan aku buat blog ni. Adakah nak buat macam diari luahan hati or tempat kau nak kerja visitor supaya nuffnang or apa apa ads kau letak boleh capai tinggi. Banyak sekarang nni aku tengok mereka jadikan blog ni sebagai satu ruangan untuk menghebahkan cerita sensasi yang belum tentu betul ke tidak. Sebab apa ? Sebab tarik visitor. Well patut ke ? Aku tak kata aku ni baik sangat tapi entah. Rasa macam alahai.... Well setiap orang berhak nak buat apa. terpulang. Hehehe

Well now, aku rasa macam nak aktif blog kembali. What should i share and story kat blog ? Boleh tak nak syok sendiri (ss) or patut aku share something informative ? Well entah. Hahaha aku tak decide apa apa. But mostly syok sendiri. Hahahaha

Aku rasa ni je kot aku nak bebel. Serious takde idea. Hahaha

The end.